Cover Soefi's, Punkers & Poëten

Drie jaar lang voerde de christelijke theoloog Jonas Slaats openhartige gesprekken met invloedrijke spirituele figuren en belangrijke artiesten uit de islamitische wereld. Hij combineerde zijn academische achtergrond in filosofie, antropologie en theologie met zijn ervaring in activisme, bloggen en schrijven en verzamelde zo een reeks boeiende dialogen over allerhande onderwerpen op het snijvlak van cultuur, maatschappij en religie.

Pogingen tot interreligieuze toenadering ontwijken dikwijls de moeilijke onderwerpen en blijven vaak wat op de oppervlakte. Maar met zijn reis als 'Halal Monk' wilde Jonas een stap verder gaan. Hij wilde de ziel van de islam op het spoor komen en mogelijkheden achterhalen om culturele en religieuze impasses te doorbreken.

Dit boek bundelt zijn belangrijkste gesprekken. Tussen die gesprekken door worden kernaspecten van de islamitische traditie nader toegelicht en wordt hun plaats binnen de huidige debatten verduidelijkt.

 

'Soefi's, Punkers & poëten' won  de publieksprijs voor het Religieuze Boek 2015.

Author
Language
Dutch
A collaboration with
Publication date
March 2015

Je kan het boek aanschaffen via verschillende online webwinkels of de boekhandel.

Reviews & endorsements

"We hebben meer boeken van dit kaliber nodig die de lezer een echte en frisse kijk bieden op een traditie die in beweging is, in gesprek met zichzelf en sterk in verandering." - Rowan Williams  voormalig aartsbisschop van Canterbury.

"De interviews en reflecties in dit boek bieden een doordachte, heldere en bijzonder interessante inzichten in de islamitische denkwereld. De mogelijkheid om 'mee te luisteeren' met de gesprekken van de auteur zijn een waar privilege." - Marie Dennis, co-voorzitter Pax Christi Internationaal.

"Het boek kon niet beter geschreven worden door een moslim - maar het is van belang dat het geschreven werd door een integere en zelf-bewuste christen. Dit boek wordt verplichte lectuur voor mijn studenten." - Shaykh Bashir Ahmad Dultz, oprichtend voorzitter van de Duitse Moslimliga.

"Een diepgaande verstandhouding tussen moslims en christenen is noodzakelijk voor de gezondheid van onze globale samenleving in de 21ste eeuw. En dit boek wijst in een beloftevolle richting." - William E. Swing, stichter van URI en em. Episcopale Bisschop van California.